War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Nieuws

De zomer is er eindelijk, met een welverdiende grote vakantie. En je hoeft niet ver te gaan om je toch op reis in het buitenland te voelen! Het Legermuseum en zijn internationale collecties laten groot en klein op reis gaan over heel de wereld.

Je hebt geen zware valiezen nodig, enkel ons nieuwe spelletjesboekje (gratis te verkrijgen aan onze onthaaldesk) en een potlood volstaan voor dit avontuur door tien eeuwen geschiedenis. Iedereen aan boord!

Beschikbaar in NL en FR Duurtijd: 1u30 tot 2u Gratis parcours, inbegrepen in een ticket voor het Legermuseum, boekje te verkrijgen aan onze onthaaldesk, breng zelf e...

Meer weten...

Goed nieuws! De hinder omwille van de werken is sneller dan verwacht verholpen, dus de Luchtvaarthal is opnieuw toegankelijk zijn voor het publiek!

Meer weten...

Ziehier het overzicht van de winnende Franse, Belgische en Duitse strips. Hartelijk gefeliciteerd!

Meer weten...

Vanwege de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd door de Regie der Gebouwen is de sluiting van de Luchtvaarthal voor het publiek preventief verlengd tot en met woensdag 15 juni.

Onze excuses voor het eventuele ongemak en we bedanken u voor uw begrip.

Meer weten...

Als schrijnwerker maak je deel uit van de dienst infrastructuur. Je staat mee in voor de opbouw en afbraak van tentoonstellingen, de inrichting van museale ruimtes, kantoorruimtes en je wordt ook ingeschakeld voor technische interventies (onderhoud en reparaties) op de verschillende WHI-sites. Je bent flexibel: je werkt hoofdzakelijk als schrijnwerker maar voert ook andere taken uit binnen de dienst infrastructuur (bijvoorbeeld het ophalen van materiaal, het verhuizen van kasten, vitrines en collectiestukken, het uitvoeren van kleine schilderwerken, enz.).

  • Je beoordeelt de situatie ter plaatse en schat in wel...

Meer weten...

De VZW Horizon 50-200 werft aan: een Chief Operating Officer

Context van de functie:

De vereniging Horizon 50-200 (VZW), gevestigd op de site van het Jubelpark in Brussel, heeft als doel:

  • De bevordering, ontwikkeling, herbestemming, renovatie en bestendiging van de recreatieve, culturele en wetenschappelijke cluster die gevormd wordt door het Jubelpark en de gebouwen, instellingen en collecties die er worden tentoongesteld of bewaard.
  • Het bevorderen en aanmoedigen van burgerparticipatie in het debat over grote maatschappelijke vraagstukken zoals de toekomst van Europa, het klimaat, biodiversiteit, deko...

Meer weten...

Omwille van werken die door de Regie der Gebouwen momenteel worden uitgevoerd, is de Luchtvaarthal gesloten voor het publiek op dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Het War Heritage Institute werft aan:

  • Studenten

Het War Heritage Institute (WHI) is de nationale instelling voor militair erfgoed en herinnering. Wij beheren één van de grootste militaire collecties ter wereld, een aantal internationaal bekende musea en sites, een deel van de historische archieven van Defensie en binnenkort ook de Belgische militaire begraafplaatsen. Het WHI is een Instelling van Openbaar Nut onder voogdij van de Minister van Defensie.

Het WHI wil het Belgische militaire erfgoed promoten en herinneren aan gewapende conflicten met Belgische betrokkenheid op het Belgisch grondgebied of...

Meer weten...

  • EXPO – Permanente tentoonstelling
  • BEHIND THE SCENES – “Het museum achter de schermen”
  • EXTRA-MUROS – Achter de schermen van het Jubelpark (Museum voor Kunst en Geschiedenis, War Heritage, KIK)

Restauratieateliers, opslagruimtes, werkruimtes, ruimtes in (her)inrichting, documentatiecentra,… Het Koninklijk Museum van het Leger heeft binnenkort geen geheimen meer voor jou! Ontdek vanavond het werk dat zich achter de schermen van het instituut afspeeld en leer de vele beroepen kennen die onmisbaar zijn voor de dagelijkse werking van het museum met zijn 12 eeuwen militaire geschiedenis: van de middeleeuwse wa...

Meer weten...

Het War Heritage Institute werft aan:

  • Een Programmacoördinator (m/v/x) voor het Project Campus Cinquantenaire, European Site for Culture & Science.

Er is 1 openstaande vacature bij het War Heritage Institute (Jubelpark 3, 1000 Brussel).

Het War Heritage Institute (WHI) beheert en coördineert een netwerk van uitzonderlijke musea en militaire sites, waaronder het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis in het Brusselse Jubelpark.

In het kader van Campus Cinquantenaire, European Site for Culture & Science, een ambitieus toekomstproject voor het Jubelpark waarbij de herbestemming en op...

Meer weten...