War Heritage Institute

 • banner%20web%20bbe%20nl

 • banner%20webnl

Nieuws

Het Legermuseum bewaart duizenden collectiestukken. De conservator maakt daar nu net de inventaris van op en kan voor de identificatie van de objecten wel wat hulp gebruiken! Door raadsels op te lossen, ontdekt u uiteindelijk de naam van ons geheim voorwerp ... Op het einde van het parcours wacht u een kleine verrassing!

Parcours beschikbaar in het Frans en het Nederlands, op aanvraag aan het onthaal tijdens de paasvakantie + via download

 • Van zaterdag 2 april tot zondag 17 april 2022;
 • Gratis (inbegrepen in de toegangsprijs);
 • Publiek: kinderen vanaf 7 jaar. Het parcours is ook geschikt voor tieners of...

Meer weten...

Het War Heritage Institute werft aan:

 • een Opdrachthouder (m/v/x) voor Project Ieper - Departement II – Sitebeheer – Plateau West (Kemmel – Diksmuide – Ieper)

Het War Heritage Institute (WHI) is de nationale instelling voor militair erfgoed en herinnering. Wij beheren één van de grootste militaire collecties ter wereld, een aantal internationaal bekende musea en sites, een deel van de historische archieven van Defensie en binnenkort ook de Belgische militaire begraafplaatsen. Het WHI is een Instelling van Openbaar Nut onder voogdij van de Minister van Defensie.

Drie van onze sites liggen in de Westh...

Meer weten...

Het War Heritage Institute (WHI) werft aan:

 • een Expert boekhouding en begroting (m/v/x)

Jobinhoud

Als expert boekhouding en begroting krijg je een ruim takenpakket toevertrouwd:

 • Je volgt alle begrotingsstappen op en/of controleert ze (initiële begroting, begrotingswijziging en aanpassingen).
 • Je volgt de dagelijkse facturatie op en/of controleert deze.
 • Je voert de boekhouding van het War Heritage Institute accuraat uit (betalingen uitvoeren, boekhoudkundige correcties uitvoeren)
 • Je maakt financiële analyses en kosten-batenanalyses op op basis van analyses en rapportagetechnieken en geeft op...

Meer weten...

Kom in de Krokusvakantie naar het Legermuseum en doe samen met de kinderen onze carnavaltour!

Meer weten...

Tickets enkel online te koop, vanaf maandag 7 februari 2022 om 17u (de link naar de ticketingwebsite vind je vanaf dat ogenblik op deze pagina).

Op 4 maart 2022 verschijnt het nieuwe album van Sabaton: The War To End All Wars.

Dit nieuwe album – dat volledig draait rond de Eerste Wereldoorlog- werd op 22 november 2021 officieel voorgesteld aan de internationale pers op een speciale plek: het Legermuseum in Brussel!

We bieden de fans van Sabaton nu de kans om op diezelfde plek op 3 maart 2022 een unieke en exclusieve pre-release avond te beleven! Wat mag je verwachten?

 • Mogelijkheid tot pre-release aankoo...

Meer weten...

Verzin je graag verhalen? Zie je tekstballonnen boven de hoofden van de mensen waarmee je praat? Heb je interesse in hoe het was om te leven tijdens de oorlog? Probeerde je ooit al eens met enkele welgemikte potloodlijnen een tekening te maken? Dan is de wedstrijd ‘Verstript verleden’ wellicht iets voor jou.

Het War Heritage Institute (WHI) daagt je uit om een kort stripverhaal in elkaar te boksen met als thema ‘jong zijn tijdens de oorlog’.

Laat je creativiteit de vrije loop. Misschien kruip je in de huid van een jonge soldaat in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog of van een ondergedoken kind tijden...

Meer weten...

Beste bezoekers,

Voor de feestdagen veranderen onze openingstijden! Het Koninklijk Legermuseum zal, zowel op 24 als op 31 december 2021, de deuren om 14h00 sluiten (toegang tot 13h00).

Meer weten...

Corona-update

Met de vorige week aangekondigde maatregelen met betrekking tot corona in het achterhoofd, werden een aantal aanpassingen doorgevoerd voor het NUTS weekend in Bastenaken.

Op het evenement zullen de geldende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. CST verplicht, mondmasker verplicht vanaf 6 jaar! Er zal geen horeca stand zijn. Inkom van Bastogne Barracks is betalend.

Hieronder kan u de aangepaste versie van het programma van Bastogne Barracks tijdens het NUTS weekend terugvinden:

Meer weten...

In 2014 werd een ‘asbestafbouwplan' goedgekeurd met als doel België asbestveiliger te maken tegen 2040. Maar wat met de museumsector die asbesthoudende objecten in collecties conserveert en als te bewaren erfgoed beschouwt?

Het WHI wil de erfgoedsector in België meehelpen sensibiliseren over het gevaar van schadelijk erfgoed en het gebruik van gevaarlijke producten in museumcollecties, want een museumorganisatie is immers verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers en publiek.

Op 6 december wordt er een symposium ingericht met het thema management van gevaarlijk erfgoed met praktijkgerichte voorbeelde...

Meer weten...

Nieuwe tijdelijke expo in het Legermuseum

In maart 2020 ging ons land voor de eerste keer in lockdown omwille van een nieuw en onbekend coronavirus. Het virus sloeg hard toe in onder meer de woonzorgcentra. Logistieke en medische hulp werd al snel noodzakelijk. Hiervoor werd de Medische Component van Defensie ingeschakeld. 1e sergeant reserve-onderofficier van 3EMI en beroepsfotograaf voor het War Heritage Institute Jérusalem Piérard kreeg de opdracht deze missie op beeld vast te leggen, met respect voor de sanitaire en gebruikelijke regels.

Meer weten...