War Heritage Institute

 • banner%20web%20bbe%20nl

 • banner%20webnl

Nieuws

Het War Heritage Institute (WHI) werft aan:

 • Assistent van de Directeur Sitebeheer (m/v/x)

Je staat in voor de opvolging van het beheer van de Nederlandstalige sites van het War Heritage Institute (WHI), zowel op administratief als op financieel vlak (bestellingen en facturen).

Je beheert transversale dossiers m.b.t. alle WHI-sites in samenwerking met je Franstalige collega.

Je voert volgende taken uit:

 • Je coördineert en centraliseert informatie m.b.t. een aantal WHI-sites vanuit de centrale administratie en onder leiding van het departementshoofd.
 • Je werkt procedures uit en beheert vergaderingen...

Meer weten...

Het War Heritage Institute (WHI) werft aan:

 • 1 contractuele assistent-stagiair (m/v/x), voor de conservatie en restauratie van het historisch papieren erfgoed (contract van drie maanden).

Het War Heritage Institute (WHI) beheert en coördineert een netwerk van uitzonderlijke musea en militaire sites: het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis (Brussel), het Fort van Breendonk (Willebroek), Gunfire (Brasschaat), Bastogne Barracks, de Dodengang (Diksmuide) en de Commandobunker Kemmelberg (Heuvelland).

In het kader van het CAHN-project (BRAIN-be 2.0 Belgian Research Action through Interdis...

Meer weten...

Europa Expo organiseert in Luik de tentoonstelling, ‘Napoleon - De mythe voorbij’. Deze expo dompelt u onder in een cultureel avontuur dat de vele facetten van Napoleon Bonaparte onthult. Twee eeuwen na zijn dood weegt deze historische figuur nog steeds op verschillende manieren op onze samenleving.

Op deze objectieve en kritisch opgebouwde tentoonstelling krijgt u inzicht in het leven en werk van Napoleon Bonaparte.

Het Legermuseum leende een aantal originele stukken uit aan de expo.

Ontdek deze stukken en meer in Luik, nog te bezichtigen tot eind januari 2022.

Meer info

Het War Heritage Institute werft aan: Adjunct-directeur-generaal (m/v/x)

Doel van de job

De adjunct-directeur-generaal van het WHI :

 • staat de directeur-generaal bij;
 • is van de andere taalrol dan de directeur-generaal
 • vervangt de directeur-generaal in geval van afwezigheid of onbeschikbaarheid;
 • in zijn hoedanigheid van operationele directeur, verzorgt de coördinatie van de sites in concessie en de geassocieerde sites;
 • is belast met het secretariaat van het directiecomité, de wetenschappelijke raad, de wetenschappelijke jury, de adviescommissie verwervingen en de erfgoedraad.

Jobcontext

Intern...

Meer weten...

Het War Heritage Institute werft aan: Elektrotechnicus (m/v/x)

Er is 1 openstaande vacature binnen de dienst Logistiek van het War Heritage Institute (Jubelpark 3, 1000 Brussel).

Het War Heritage Institute (WHI) beheert en coördineert een netwerk van uitzonderlijke musea en militaire sites: het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis (Brussel), het Fort van Breendonk (Willebroek), Gunfire (Brasschaat), Bastogne Barracks, de Dodengang (Diksmuide) en de Commandobunker Kemmelberg (Heuvelland).

Voor het installeren, herstellen en onderhouden van de elektrische installaties op al deze sites,...

Meer weten...

Op één namiddag alle uithoeken van de wereld zien, dat kan tijdens de instaprondleidingen die het Legermuseum samen met Museum Kunst & Geschiedenis organiseert. Laat je in het Museum Kust & Geschiedenis op sleeptouw nemen door een gids en ga van Canada via Zuid-Amerika over Indonesië en Vietnam naar China, Nepal en India. Via een verborgen doorgang maak je de oversteek naar het Legermuseum, over de Triomfboog heen met adembenemend uitzicht over Brussel. Hier vertrek je vanuit de vliegtuighal, en neemt de gids je mee in de voetsporen van soldaten ingezet aan verre fronten.

Extra

Vijf kijkkaarten met leuke kij...

Meer weten...

Op reis rond de wereld in één namiddag? Dat kan tijdens onze kinderactiviteit deze zomer! Onze educatieve dienst neemt jullie een hele namiddag mee op een reis vol verrassingen doorheen het Legermuseum. Uiteraard hoort daar ook een hapje en een drankje bij! En wie op reis gaat, brengt natuurlijk graag een souvenir mee naar huis. Die maken jullie helemaal zelf tijdens het creatieve uurtje.

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Data

In het Nederlands:

Vrijdag 9 juli, 13u30-16u30

Woensdag 18 augustus, 13u30-16u30

In het Frans:

Woensdag 14 juli, 13u30-16u30

Woensdag 25 augustus,13u30-16u30...

Meer weten...

De winnaars van de scholenwedstrijd “Marie & Operatie Noordzee 1944-‘45” zijn bekend! Gefeliciteerd Basisschool De Zonnebloem uit Sint-Amands, Vrije Basissschool Sint-Jan uit Ledegem en Twinkel uit Oostwinkel! Ze kwamen dinsdag hun verrassingsdoos ophalen in Zeebrugge.

Dank aan alle scholen die hebben deelgenomen.   Bezoek zeker deze prachtige tentoonstelling met onder andere het luchtafweerkanon van het Britse oorlogsschip HMS Roberts uit onze collecties.  
Tickets en info: www.seafront-zeebrugge.be

Meer weten...

MESA 2021

Wij zijn op 24 juni in Bastenaken, en jij?! Neem deel aan de Europese Mars van herdenking en vriendschap (MESA)(8, 16, 24 of 32 km) en ontmoet ons aan het Memorial van Mardasson om 3 van onze voertuigen te ontdekken!

Nog maar een paar dagen om in te schrijven.

Info en inschrijving: http://www.marche-mesa.com/inschrijving.html

Meer weten...

Afgelopen zondag kreeg het Ereperk der Gefusilleerden in Schaarbeek de titel van “Nationale Necropool, tijdens een eerbetoon aan de geëxecuteerde gevechtsstrijders uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

© Malek Azoug

Meer weten...